02 nov. 2012 | 18:01

NTT Docomo reinventeaza touchscreen-ul [+VIDEO]

ACTUALITATE
NTT Docomo reinventeaza touchscreen-ul [+VIDEO]

In cazul in care inca mai traiti cu impresia ca le-ati vazut pe toate in domeniul tehnologiei mobile, aflati ca NTT Docomo impreuna cu Fujitsu au de gand sa reinventeze touchscreen-ul.

Display OLED Transparent

Mai exact cele doua companii lucreaza la un prototip de display OLED care nu doar ca este complet transparent, dar are si doua suprafete tactile. Cu alte cuvinte un astfel de ecran poate fi actionat prin atingerea ambelor fete, cea superioara si cea inferioara. Practic am putea utiliza fata ecranului pentru a naviga prin meniuri si spatele acestuia pentru a interactiona cu aplicatiile sau notificarile.

Momentan display-ul este la nivelul de prototip si masoara doar 2,4 inci si are o rezolutie de 320×240 pixeli. Cu toate acestea daca ideea va fi dezvoltata si eventual perfectionata si de alti producatori de panouri, precum LG sau Samsung, rezultatul ar putea fi unul cu totul spectaculos. Inchipuiti-va cum ar arata un telefon prin care ai putea sa vezi si eventual sa il utilizezi pentru actiuni diferite in functie de pozitia ecranului.

Mai jos aveti un clip de prezentare pentru display-ul transparent si dublu tactil.