05 ian. 2012 | 14:05

Noul Roku va fi doar un stick USB – se va vinde cu si fara televizor

ACTUALITATE
Noul Roku va fi doar un stick USB - se va vinde cu si fara televizor

Roku2

Desi Roku nu este foarte popular in tara noastra, asta nu inseamna ca player-ul multimedia omonim nu este unul dintre cele mai performante.

Asemanator ca functionalitate Apple TV-ului, WDTV-ului, Boxee Box-ului sau multor alte cutiute capbile de redarea de continut HD online sau offline, Roku va beneficia la mijlocul acestui an de cel mai atractiv upgrade: dintr-o cutiuta multifunctionala, se va transforma intr-un stick la fel de multifunctional.

Gadget-ul va folosi un port MHL (Mobile High Definition Link) pentru interactiunea cu TV-ul, iar in interior va avea un CPU, memorie RAM, un modul WiFi si nu numai. Interfata MHL, care va transmite atat energie electrica, cat si continut HD, va imparti multe din caracteristicile HDMI-ului actual.

Desi momentan nu este foarte popular, companii precum SONY, Toshiba, Samsung vor integra cu siguranta noul port in urmatoarea generatie de TV-uri.

Scopul principal al respectivului dispozitiv va fi sa adauge functionalitatea asemanatoare unui Smart TV modern intr-un dispozitiv portabil care poate fi upgradat sau inlocuit cu usurinta. Avand in vedere ca marii producatori de TV-uri renunta sa mai actualizeze software-ul de pe Smart TV-uri dupa 1 an sau 2 ani de la lansare, Roku ar fi cea mai fiabila solutie. Pentru a asocia o cifra acestui fenomen, puteti lua in calcul numarul de 2,5 milioane de dispozitive Roku comercializate pana acum doar in SUA.

Roku1

Pentru a va forma o idee in ceea ce priveste dimensiunile viitorului dispozitiv imaginea de mai sus ar trebui sa fie utila. Legat de modul in care veti interactiona cu acest dispozitiv, daca lucrurile merg cum trebuie, telecomanda de la TV ar trebui sa fie suficienta.