Noul engine Unity 4 aduce gaming adevarat pe Linux

Noul engine Unity 4 aduce gaming adevarat pe Linux

unity_graphics-600x300

S-a anuntat cea de-a patra iteratie a motorului pentru creatorii de jocuri Unity 3D, compatibil atat cu sisteme Windows sau Mac, cat si Linux. Tot Unity este perfect cand vine vorba de jocuri pentru iOS, Android, Xbox, PS3 sau Wii.

Desi se afla de ceva timp in lucru, marele eveniment vizeaza in special platforma Linux – Unity 4 fiind prima versiune a engine-ului grafic care suporta si platforma Open Source. Tot acum dezvoltatorii vor avea ocazia sa interactioneze cu noul sistem Mecanim, care face parte din Unity, si care permite creatia mult mai usoara a animatiei personajelor.

Ca inovatii majore, exista suportul pentru DirectX 11 pe Windows, plus posibilitatea de a publica un joc in format Flash. Nu lipsesc nici optimizarile pentru un coding mai prietenos si mai eficient, un sistem de flux de lucru mai rafinat, plus imbunatatiri semnificative la capitolul calcularea a geometriei.

In continuare, detalii suplimentare referitoare Unity 3D 4.0 gasiti fie in clipul de mai jos, fie pe forumurile Unity 3D.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: