Nokia trage linie: Nu merita sa faci telefoane cu panouri solare

Nokia trage linie: Nu merita sa faci telefoane cu panouri solare

Nokia Solar

Dupa lupte seculare care au durat cateva… luni, cercetatorii de la Nokia au ajuns la o concluzie nu foarte placuta in ceea ce priveste alimentarea acumulatorilor din telefoanele mobile folosind panouri solare integrate in aparate.

Intr-un studiu publicat pe blogul oficial Conversations by Nokia, concluzia a fost ca, cel putin momentan, tehnologia nu este suficient de performanta pentru a incarca in conditii optime un acumulator livrat cu telefonul mobil. Studiul a fost realizat folosind un model personalizat de Nokia C1-02 care printre altele includea un panou solar performant. Da, scopul a fost nobil, iar oamenii talentati, dar concluziile amare.

Lasand la o parte smartphone-urile, care sunt consumatoare incredibile de energie electrica, mai trist este ca acelasi deznodamant insoteste si terminalele mai putin „destepte”, precum C1-02.

Cel mai probabil, tehnologiile aferente energiei regenerabile evolueaza cu o viteza foarte mare, fiind doar o chestiune de timp pana cand deznodamantul de mai sus se va schimba, momentan insa trebuie sa acceptam si aceasta dezamagire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: