Nokia trage linie: Nu merita sa faci telefoane cu panouri solare

, 05 Ian, 08:00

Nokia Solar

Dupa lupte seculare care au durat cateva… luni, cercetatorii de la Nokia au ajuns la o concluzie nu foarte placuta in ceea ce priveste alimentarea acumulatorilor din telefoanele mobile folosind panouri solare integrate in aparate.

Intr-un studiu publicat pe blogul oficial Conversations by Nokia, concluzia a fost ca, cel putin momentan, tehnologia nu este suficient de performanta pentru a incarca in conditii optime un acumulator livrat cu telefonul mobil. Studiul a fost realizat folosind un model personalizat de Nokia C1-02 care printre altele includea un panou solar performant. Da, scopul a fost nobil, iar oamenii talentati, dar concluziile amare.

Lasand la o parte smartphone-urile, care sunt consumatoare incredibile de energie electrica, mai trist este ca acelasi deznodamant insoteste si terminalele mai putin „destepte”, precum C1-02.

Cel mai probabil, tehnologiile aferente energiei regenerabile evolueaza cu o viteza foarte mare, fiind doar o chestiune de timp pana cand deznodamantul de mai sus se va schimba, momentan insa trebuie sa acceptam si aceasta dezamagire.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail