Nokia se lauda cu atentia pe care o dedica sursei materialelor folosite in productie

Nokia se lauda cu atentia pe care o dedica sursei materialelor folosite in productie

nokia_company

Avand in vedere scandalurile din ce in ce mai dese legate de conditiile de munca din fabricile angajate de companii precum Apple pentru productie, a inceput sa fie alocata din ce in ce mai multa atentie acestor subiecte.

Pentru a preveni eventualele discutii, Nokia a dat deja publicitatii un comunicat de presa in care a detaliat atentia pe care o aloca surselor de metale precum aur, tungsten sau cositor implicate in productia de telefoane. Daca va intrebati de ce ar aparea discutii, motivul este reprezentat de violentele din Republica Democratica Congo. In aceasta tara, lupta pentru accesul la metale pretioase in numeroase situatii s-a concretizat in lupte sangeroase.

,,Toti ofertantii de materiale sunt obligati sa prezinte documente care sa ateste provenienta respectivelor produse, pana la topitoria in care au fost aduse in starea de comercializare, sau, daca se poate pana la mina din care au fost exploatate.” Acestea au fost cuvintele celor de la Nokia pentru a defini conditiile pe care trebuie sa le respecte o firma pentru a le vinde lor materie prima. In acelasi comunicat Nokia a mentionat aderarea la EICC-GeSI Extractives Work Group, o institutie cu scop de reglementare al exploatarii fortei de munca si al extractiei de materie prima implicata in productie. Merita mentionat ca in aceeasi institutie s-au inscris si alte companii precum Apple sau Intel.

Atata timp cat creste transparenta procesului de productie, beneficiile sunt palpabile pentru toti cei implicati, inclusiv pentru confortul moral al utilizatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: