Nokia renunta la 4.000 de angajati din 3 fabrici

Nokia renunta la 4.000 de angajati din 3 fabrici

nokia-factory

Intr-o perioda in care Nokia e departe de a mai avea un trimestru bun sau o crestere simbolica in cifra de afaceri, era doar o chestiune de timp pana ce foarte multi oameni isi pierdeau locul de munca.

Compania a anuntat ca va disponibiliza 4000 de angajati – 7 procente din forta globala de productie intr-un trend de optimizare a procesului de productie si micsorare a costurilor. Conform comunicatului dat publicitatii ieri, 8 februarie, fabricile afectate de aceste disponibilizari vor fi Komarom din Ungaria, Reynosa din Mexico si Salo din Finlanda.

Aceste concedieri vin in urma unui transfer al productiei in ASIA pe motivul ca respectivele fabrici sunt pozitionate mai aproape de producatorii de componente.

Incercand sa ofere o justificare pentru aceasta miscare dramatica, Niklas Savander, SVP responsabil de smartphone-uri in cadrul board-ului Nokia, a afirmat ca mutarea centrelor de productie in Asia are ca scop principal micsorarea timpului dintre realizarea proiectului de productie si livrarea unui nou smartphone catre utilizatorii finali. „Lucrand indeaproape cu producatorii de subansamble credem ca vom fi capabili sa introducem inovatii in piata mult mai rapid, urmand ca la scurt timp sa devenim mai competitivi.”

Pentru a aprecia cum se cuvine numarul disponibilizatilor in raport cu numarul total de angajati din fabricile mentionate mai sus, aveti in vedere faptul ca din 4.400 de angajati din Ungaria vor fi obligati sa plece 2300, din 1000 de angajati din Mexic vor pleca 700, din 1700 de angajati din Salo, Finlanda vor pleca 1000.

Productia se va muta catre fabrici din Masan, Coreea de Sud si Beijing, in timp ce fabricile mai mici Ungaria, Mexic sau Finlanda se vor axa in principal pe software si pe localizarea interfetei aplicatiilor preinstalate pe telefoane.

Citește și: