Nokia patenteaza tatuaje care vibreaza

Nokia patenteaza tatuaje care vibreaza

nokia-tattoo

Pentru ca nimic nu se compara cu o noua tehnologie care sa te anunte ca ti se termina bateria la smartphone, Nokia a inaintat un patent referitor la un tatuaj care vibreaza, printre altele, pentru a-ti spune ca tre’ sa fugi la o priza.

Dosarul, inaintat in aceste zile catre US Patent and Trademark Office, face referire la un material feromagnetic care poate fi aplicat pe pielea unui utilizator sub forma unui tatuaj. Respectivul marcaj, gen tatuaj, poate fi si invizibil in functie de preferintele mandrului posesor de smartphone, poate fi stampilat sau aplicat cu un spray.

Magia vine din modul in care respectivul marcaj se manifesta, adica, modul in care pe pielea ta simti o vibratie, in directa legatura cu un eveniment petrecuta pe telefonul din buzunar sau de pe masa.

Principiul de functionare este identic cu cel al unui camp magnetic, iar alertele care pot fi semnalate variaza de la un nou email sau mesaj, un nou apel sau notificare de Facebook pana la o alerta legata de baterie.

Ca o functie suplimentara, una extrem de utila pentru majoritatea utilizatorilor, Nokia a gandit un nou sistem de autentificare bazat pe respectivul tatuaj. Practic daca tu ca utilizator nu ai respectivul tatuaj pe mana sau orice alta a corpului risti sa nu-ti mai poti debloca telefonul pentru ca nu mai exista respectiva legatura magnetica.

Momentan, nu sunt speculate produse care sa foloseasca noua tehnologie, dar daca Nokia a intaintat un patent, sunt mari sanse ca acest concept sa fie materializat in curand.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: