Nokia lanseaza noi telefoane dual-sim

Nokia lanseaza noi telefoane dual-sim

Nokia 112 si Nokia 110

Nokia a anuntat lansarea a doua noi modele de telefoane dual-SIM din seria OS 4o: Nokia 110 ai Nokia 112. Acestea fac parte din categoria telefoanelor mobile ieftine si simple, principalele avantaje ale celor doua fiind posibilitatea utilizarii a doua cartele simultan si autonomia ridicata.

Specificatiile sunt departe de cele ale smartphone-urilor din zilele noastre, dar mai mult ca sigur si preturile vor fi cu mult mai mici decat cele ale telefoanelor inteligente. Asadar, Nokia 110 este „dotat” cu un display QVGA de 1,8 inci si o rezolutie de 160×128, Bluetooth, radio FM, o camera de 0,3 megapixeli si o memorie interna de 64 de MB si posibilitatea de a o extinde cu ajutorul cardurilor microSD. Conform tech2.in.com, cel de-al doilea model, Nokia 112 vine cu un design usor diferit si cu o baterie ceva mai mare, de 1400 mAh fata de 1020 mAh cat are Nokia 11o.

Functiile care ne-au amuzat teribil sunt cele de compresie pentru Internet, care teoretic consuma mai putine date atunci cand incarca o pagina, si posibilitatea de redare a videoclipurilor in format AVI. De dragul vremurilor de mult apuse, am fi curiosi sa vedem cum arata si, mai ales, in cat timp se incarca o pagina de internet sau un film AVI pe un ecran cat cel al unui ceas electronic si la o rezolutie la care poti sa numeri linistit toti pixelii.

Cu toate acestea, cele doua jucarii isi vor gasi mai mult ca sigur clienti in randul persoanelor care au nevoie de un telefon la care sa poata vorbi cat mai mult, pe cat mai multe retele si nu vor sa „economiseasca” bani pentru o astfel de achizitie.

Momentan, nu sunt cunoscute pretul si data oficiala de lansare, tot ce stim este ca cele doua modele vor fi comercializate pentru inceput pe piata din India.

Citește și:
Etichete: