Nokia incearca sa impresioneze cu o aplicatie proprie pentru Windows Phone

Nokia incearca sa impresioneze cu o aplicatie proprie pentru Windows Phone

Pentru ca dispozitive noi sau specificatii tehnice de varf nu mai sunt de mult suficient pentru a vinde telefoane, Nokia incearca sa-si diferentieze portofoliul de terminale Lumia prin aplicatii proprii. Un exemplu al acesei politici poarta numele de Xpress.

Nokia Express Windows Phone

Xpress, aflat momentan in beta, este un exemplu de aplicatie disponibila in Windows Phone Marketplace compatibila exclusiv cu terminalele Lumia. Promovata ca fiind o solutie pentru a face economie de trafic de date, timp sau bani, in realitatea Xpress este un browser de internet un pic mai destept.

In teorie, Xpress va va compresa continutul descarcat de pe internet in-app in timp real cu pana la 85%, pentru  a va ajuta sa trageti cat mai mult timp de acei cativa MB de trafic alocati lunar de operator. Tot in cadrul aplicatiei veti putea salva pagini pentru a le accesa offline, sau veti putea salva clipuri si alte documente de pe internet direct in contul vostru de SkyDrive.

Noua aplicatie incorporeaza si un RSS Reader care integreaza continutul online intr-o forma aspectuoasa, asemeni unei reviste digitale. Printr-un algoritm de descoperire de continut, pornind de la preferintele voastre in ceea ce priveste feed-urile RSS, Xpress e capabil sa va recomande feed-uri noi si le aranjeze intr-un layout asemanator cu Flipboard. Ca un beneficiu suplimentar, printr-o functie din meniu, puteti traduce rapid pagini intregi de continut online prin cateva click-uri in orice limba doriti.

O prezentare mai detaliata a noii aplicatii o puteti vedea in clipul de mai jos iar daca Xpress este pe gustul vostru o puteti descarca din Marketplace acum.

Citește și: