25 ian. 2012 | 06:00

Noi rezultate financiare Apple – senzatie la toate capitolele

ACTUALITATE
Noi rezultate financiare Apple - senzatie la toate capitolele

In urma cu cateva ore, Apple a anuntat, pentru actionari, noile rezultate financiare pe ultimul trimestru din 2011, care pentru Apple reprezinta primul trimestru din noul an fiscal 2012. Oricum, daca avea cineva dubii, proaspetele date financiare sunt incredibile.

Apple a atins un nou record la capitolul incasari: 46,33 miliarde dolari, din care 13,06 miliarde reprezinta profit net. Pentru comparatie, in aceeasi perioada a anului anterior, compania a avut incasari de 26,74 miliarde cu 6 miliarde$ profit net.

La capitolul hardware, vanzarile au fost de: 15,4 milioane de iPad-uri, 15,4 milioane de iPod-uri, 1,4 milioane de Apple TV-uri si 5,2 milioane de Mac-uri. Ce-i drept, in ceea ce priveste numarul sistemelor comercializate, daca la nivel global desktop-urile si notebook-urile nu prea se mai afla pe un trend ascendent de cand cu tabletele, numarul de Mac-uri vandute este cu 26% mai mare decat in urma cu un an.

Cea mai uimitoare cifra este insa alta: 37 milioane de iPhone-uri s-au vandut in ultimele 3 luni, aceasta cifra reprezentand o crestere de 128% fata de acelasi trimestru al anului anterior.

Daca sunteti fani Apple si asteptati de la acest comunicat si un comparativ absolut, veti fi extrem de incantati sa aflati ca, datorita numarului de iPhone-uri comercializate, Apple a ajuns cel mai mare producator de smartphone-uri, in conditiile in care Samsung a vandut „doar” 35 milioane de unitati pe ultimul trimestru. Din venitul total, 22,4 miliarde au provenit din vanzarile de iPhone si accesorii de iPhone.

Chiar daca aceste rezultate financiare sunt impresionante si greu de devansat in urmatorul trimestru, Tim Cook are incredere in incasarile pe urmatoarele 3 luni. deoarece are „cateva produse incredibile pe teava”.

apple-q1-data-summary