Noi detalii despre Google Glass [+VIDEO]

Noi detalii despre Google Glass [+VIDEO]

In urma cu aproape jumatate de an incepeau sa circule pe internet primele zvonuri legate de Google Glass, o creatie a laboratoarelor Google X. ochelarii din imagine din pacate sunt inca departe de un produs final.

glass_card_3

Chiar daca au existat multe speculatii legate de modul de interactiune cu ochelarii inteligenti Google, Spencer Ante de la Wall Street Journal pare sa fie primul jurnalist care a avut ocazia sa confirme sau sa infirme o parte din zvonuri. In plus, acelasi individ a publicat un material detaliat legat de numarul de functii care pot fi folosite in acest stadiu de dezvoltare al produsului in comparatie cu amalgamul de functionalitate de care ar trebui sa dea dovada intr-un viitor nu foarte indepartat.

Momentan, ochelarii functioneaza exclusiv prin comenzi vocale, desi au existat mai mai multe patente inaintate de Google care implica si alte metode de interactiune. La comanda Ok Glass pe micul ecran transparent apare un meniu pentru realizarea unui apel voce, pentru declansarea unei capturi foto/video sau petnru accesarea Google Maps. Pentru un grad sporit de eficienta functioneaza si comenzi simple precum Take a photo – ,,Fa o fotografie”.

Nu este neglijata nici prezenta amalgamului de senzori din Google Glass. Intr-o secventa din clipul de mai jos se pare ca Spencer vede pe ecranul ochelarilor o panorama la 360 de grade iar daca se deplaseaza in realitate, continutul virtual din fata ochilor se modifica instant. Deoarece nu putea lipsi contributia lui Sergey Brin din clipul de mai jos, co-fondatorul Google si-a exprimat entuziasmul fata de functia Timelapse integrata in ochelari. Termenul Timelapse implica captura la intervale regulate a mai multor imagini pe care ulterior dispozitivul sau utilizatorul le poate compila intr-un clip.

In final, impresia data de aspectele hardware ale produsului este foarte buna, la capitolul software insa este evident ca vorbim de un prototip. Lipsesc notificarile la mesaje sau la apeluri de voce, partea de Google Maps nu este functionala deloc si practic nu se pot face prea multe lucruri cu el care nu tin de captura foto/video.

Citește și: