04 iun. 2012 | 11:49

Nintendo dezvaluie noul Wii U GamePad si serviciul Miiverse

ACTUALITATE
Nintendo dezvaluie noul Wii U GamePad si serviciul Miiverse

nintendo wii u gamepad

In cursul noptii, Nintendo a tinut o prezentare online transmisa prin intermediul serviciului Ustream prin care a dezvaluit cateva detalii despre noua consola Wii U. Se pare ca zvonurile erau adevarate, iar controller-ul tableta intitulat acum Wii U GamePad a primit un design nou, in care Slide Pad-urile au fost inlocuite cu stick-uri adevarate care sunt mult mai confortabile.

Diferentele nu se opresc aici, intrucat noul GamePad include si un senzor NFC care poate avea aplicatii interesante, dar si o functie de telecomanda universala pentru televizoare. Consola Wii U va fi compatibila cu Wii Remote, Wii Nunchuck si Wii Fit de pe originalul Wii, insa va oferi si o alternativa proprie la motion gaming.

Cei care vor sa experimenteze titlurile de Wii U intr-un mod mai apropiat de cel al consolelor Xbox 360 si PlayStation 3 vor putea apela la Wii U Pro Controller, care are forma unui gamepad obisnuit, insa are ambele stick-uri pozitionate in partea de sus.

In final, Nintendo a vorbit despre Miiverse, un serviciu social care va fi integrat in interfata principala a jocului. Aici vor fi prezente toate avatarele stocate pe consola, avatarele prietenilor si ale altor persoane care joaca aceleasi titluri ca si utilizatorul. Prin Miiverse toti vor putea sa lase mesaje scurte, asemeni tweet-urilor sau chiar mesaje scrise de mana sau desene realizate cu ajutorul touchscreen-ului de pe Wii U GamePad. Nintendo a prezentat si functionalitatea de apeluri video, cat si o aplicatie pentru mobile care are acces la Miiverse.

Cu siguranta vom vedea mai multe informatii despre Wii U maine seara, in cadrul conferintei Nintendo de la E3.