Nintendo a avut un an bun in 2011, cel putin in SUA

Nintendo a avut un an bun in 2011, cel putin in SUA

3ds-pilot-wings-resort

Chiar daca initial impactul noului 3DS asupra pietei nu a fost unul remarcabil, de aici si scaderea pretului la putin timp dupa lansare, anul care tocmai s-a incheiat a fost unul de succes pentru compania japoneza.

Intr-un comunicat de presa legat de realizarile din 2011, in SUA, din luna martie a anului cand s-a lansat Nintendo 3DS, consola portabila a ajuns in mainile a peste 4 milioane de utilizatori.Un rol important in acest succes l-au avut Super Mario 3D si Mario Kart 7, titluri care s-au vandut in peste un milion de exemplare fiecare.

In ceea ce priveste cealalta consola a companiei, Nintendo Wii, care are peste 5 ani pe piata, in 2011 a ajuns in casele a peste 4,5 milioane de americani. Avand in vedere ca nici produse precum Nintendo DS nu au disparut de pe piata, echipa de PR de la Nintendo a inclus si vanzarile acestor tipuri de console in cifra totala de 12 milioane de dispozitive comercializate pe parcursul anului 2011.

Pentru anul in curs, in contextul lansarii noului PS Vita, echipa Nintendo spera la o cifra de vanzari macar la fel de impresionanta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: