Nintendo 3DS atinge 5 milioane de bucati vandute in Japonia

Nintendo 3DS atinge 5 milioane de bucati vandute in Japonia

Nintendo 3ds

Dupa mai putin de un an de la inceperea comercializarii ultimei console Nintedo 3DS in Japonia, vanzarile au atins 5 milioane de unitati. Aceasta cifra are si o alta valoare, fiind cel mai rapid adoptata consola din toate timpurile. Vechiul titlu era detinut de Nintendo DS, care a atins acelasi prag intr-o perioada mai mare cu 2-3 luni.

In graficul de mai sus puteti vedea si cum s-a ajuns la aceasta performanta. Desi 3DS nu a avut un start foarte rapid din cauza pretului nu foarte accesibil si aplicatiilor software nu foarte impresionante, scaderea de pret de la 250 la 169,99$ a fost impulsul de care avea nevoie noua consola pentru a se impune.

Pe langa pret, performanta descrisa mai sus se mai datoreaza lansarii de noi titluri speciale pentru Nintendo 3DS, precum Super Mario 3D Land, Monster Hunter 3G si Mario Kart 7.

Oricum, desi vanzarile sunt o veste incredibila pentru cei de la Nintendo, scaderea brusca de pret a lovit masiv in profitul companiei. Iesind in pierdere pe fiecare dispozitiv vandut, noul an ar putea fi primul cu o cifra de profit negativa din istoria Nintendo.

Sa fie 3DS-ul un esec sau o victorie?

Citește și: