New York Times renunta la BlackBerry si Palm – creeaza un precedent

New York Times renunta la BlackBerry si Palm - creeaza un precedent

Intr-o perioada in care RIM incearca sa-si mentina optimismul in legatura cu viitorul BlackBerry, din ce in ce mai multe companii renunta la aceasta platforma. New York Times este cel mai recent exemplu.

NYT Quit RIM

Cu toate ca rareori atragem atentia asupra disparitiei unor aplicatii dintr-un magazin virtual sau asupra incetarii suportului, de aceasta data vom face o exceptie. La nivel global New York Times este un titan in domeniul jurnalistic, iar daca o astfel de entitate decide sa se retraga dintr-o platforma, un astfel de eveniment trebuie perceput ca un semnal de alarma.

Intr-un comunicat, preluat printre altii de Reuters,  NYT a anuntat ca va inceta sa ofere suport si actualizari pentru aplicatiile omonime de BlackBerry si Palm Pre. Motivul oferit a fost ca vrea sa-si consolideze eforturile si sa se concentreze pe oferirea celei mai bune experiente prin intermediul versiunii de mobil a site-ului New York Times.

Purtatorul de cuvant al publicatiei a sintetizat intr-un mod si mai clar situatia. „E o chestiune de volum de utilizare a aplicatiilor iar noi ne dedicam resursele unde credem ca exista cel mai mare volum de utilizare.” au fost cuvintele lui Eilleen Murphy.

Desi in ceea ce priveste aplicatia pentru Palm Pre nu vedem nici o surpriza, platforma fiind moarta deja de mai bine de un an, aplicatia pentru BlackBerry 7 este o lovitura semnificativa. Eillen a mentionat ca nu e exclus ca la momentul aparitiei BlackBerry 10 sa existe o aplicatie dedicata petnru platforma insa, cum era de asteptat, a evitat sa faca promisiuni.

Desi daca ne uitam la cifre, mutarea celor de la New York Times este logica, aceasta actiune vine ca o lovitura atat pentru utilizatorii de Palm Pre cat si de BlackBerry. Ca o alternativa a carui valoare reala este insignifianta, baietii de la New York Times ofera sfaturi pentru ca cei interesati sa-si fac shortcuturi pe ecranul principal catre site-ul publicatiei.

Citește și: