NASA si GM fac manusi de efort redus

NASA si GM fac manusi de efort redus

NASA si GM faca manusi de efort redus

Doua companii de renume in domeniul ingineriei lucreaza la un gadget care ar putea sa ne faca mult mai usoara interactiunea cu lucrurile grele din viata noastra. Indiferent daca vorbim de dat cu ciocanul sau de transortat o piesa, solutia celor de la GM si NASA, intitulata Human Grasp Assist, este magica.

Robo-Glove sau K-Glove, dupa cum o mai numesc cunoscutii, reduce efortul implicat in utilizarea unei unelte cu pana la 50%, printr-o combinatie de circuite electronice si mecanica. Ca un beneficiu suplimentar, daca lucrati des cu scule grele, aceasta pereche de manusi reduce si problemele de sanatate rezultate din activitati repetate, gen dat la sapa.

Noile manusi au fost dezvoltate in colaborare si din cauza faptului ca sunt utile atat astronautilor, cat si muncitorilor pe santier. Cu ajutorul unor actuatori pozitionati in varful degetelor, sporeste presiunea la prindere, iar folosind o serie de senzori de presiune manusa „simte” cand ai o unealta in mana.

Disponibila in aceasta etapa de dezvoltare la o greutate de 0,9 kilograme, inainte ca manusa sa fie disponibila in mod comercial aceasta trece printr-un proces de micsorare .Robo-Glove_201

Citește și:
Etichete: