NASA pregateste un mini laborator ambulant pentru analize

NASA pregateste un mini laborator ambulant pentru analize

Cu toti stim ca analizele bune si corecte nu se gasesc pe toate drumurile, mai ales cand te afli in spatiu.

nasa-microflow

Microflow este numele gadgetului din imaginea de mai sus, care are dimensiunea unei cutii de paine. Acesta face o treaba magica prin puterea sa de recunoastere a celulor canceroase sau a bolilor infectioase fara atasarea la nici un alt subansamblu. Numai bun de dus in spatiu, aparatului ar putea sa ajunga la cateva sute de mii de kilometri deasupra pamantului.

Trecand peste faptul ca este vorba de un produs canadian si nu de unul realizat in SUA, dispozitivul de mai sus iti poate spune inainte sa mananci daca hrana ta este proaspata si sanatoasa. Pentru a face aceste lucruri, sunt analizate microparticule din sange si alte fluide. Primele teste demonstreaza faptul ca Microflow este in mare parte la fel de util precum o parte din aparatura de cateva sute de kilograme dintr-un spital.

Desi este vorba doar de un proiect aflat intr-un stadiu avansat de evolutie, cel mai bine ar fi sa urmariti activitatile de pe International Space Station. Nu de alta, dar canadianului Chris Hadfield va experimenta jucaria timp de 6 luni atat pe partea de diagnostricare a problemelor de sanatate cat si pentru a se lamuri unde sunt detectate respectivele probleme si care sunt pasii pentru a le remedia.

Citește și:
Etichete: