Modding de Canon 5D Mark II cu scule vechi de 93 de ani

Modding de Canon 5D Mark II cu scule vechi de 93 de ani

IMG_3711

Aparatele foto digitale genereaza niste minuni cand vine vorba de rezultate fotografice, mai ales cand vorbim de scule nu foarte ieftine, insa intotdeauna e loc de combinatii dubioase cu speranta unor rezultate interesante.

In acest caz este vorba de un set de scule apartinand regizorului Jason Bognacky care, de dragul experimentului, a combinat optica dintr-o camera Contessa Nettel Piccolette produsa in 1919 cu un body Canon 5D Mark II.

Lasand la o parte vechimea de aproximativ un secol a respectivului dispozitiv pe care il puteti vedea mai jos, Bognacky a avut incredere ca rezultatele pot fi deosebite si nu a fost dezamagit. Este adevarat, varianta mai simpla ar fi fost sa cumpere film de 127 care se potrivea in dispozitivul original, din pacate, nu stim daca partea mecanica inca mai functiona in respectivul aparat foto.

Revenind insa la lentila, pe langa un set de rezultate spectaculoase de care a fost responsabila si pe care le puteti vedea pe Tumblr, merita sa retinezi ca vorbim de un obiectiv cu o distanta focala fixa de 7,5 cm si o diafragma maxima f6,3.

Personal, sunt impresionat si cu siguranta orice entuziast al artei fotografice ar fi, de asemenea.

Piccolette 2

Windows 8, aplicatii, masini

Citește și: