Minecraft, acum si cu procesare pe 8 biti

Minecraft, acum si cu procesare pe 8 biti
16:00 21.05.2012

Minecraft este unul din cele mai de succes jocuri de PC din ultimii ani, iar popularitatea sa este datorata in mare parte puterii pe care Notch si al sau studio Mojang o ofera celor interesati de modificarea jocului.

Eloraam, o programatoare foarte talentata, a scris un mod pentru Minecraft care aduce un computer complet functional cu procesor pe 8 biti in interiorul jocului.

Proiectul se numeste Red Power 2 si adauga in joc o tona de componente pentru computerul virtual. Avem de a face in primul rand cu o unitate centrala bazata pe procesorul 6502, un monitor, o unitate floppy, cabluri, interfete externe si extra memorie.

Cu adevarat interesant este faptul ca eloraam a scris si un sistem de operare bazat pe limbajul de programare Forth, care este destul de flexibil si intuitiv, incat oricine are putina rabdare poate sa invete sa il foloseasca.

Am atasat mai jos o demonstratie a mod-ului Red Power 2 care explica destul de bine cum functioneaza fiecare element al computerului. Mai mult, direwolf20, creatorul acestui clip, intra putin si in detalii despre cum poti realiza propriile instructiuni in sistemul de operare din joc.

loading...