26 mai 2012 | 09:29

Miezul echipei WebOS se muta la Google

ACTUALITATE
Miezul echipei WebOS se muta la Google

HP_webos_OSS

Echipa responsabila de Enyo s-a mutat, in frunte cu directorul de proiect – Matt McNulty, la Google. Enyo este framework-ul folosit de aplicatiile de WebOS, care in urma cu ceva timp a debutat pe TouchPad-ul celor de la HP.

Desi o astfel de veste aduce semne suplimentare de intrebare asupra destinului unui WebOS deschis comunitatii, din pacate nu vedem decat efecte negative asupra acestei platforme, care pana la sfarsitul acestui an ar fi trebuit sa ajunga aproape Open Source.

Ce vor face proaspetii angajati la Google, in acest stadiu este o necunoscuta.

Daca ne punem pe speculat, integrarea cunostintelor de WebOS in cateva functii noi de Android este mutarea corecta. Indiferent de succesul sau insuccesul platformei, multi s-ar arunca sa afirme ca WebOS-ul este una dintre cele mai inovatoare platforme – chiar daca s-a evaporat in neant. Chiar si numai din aceasta cauza Google avea motive sa aiba baietii din spatele platformei de dezvoltare in vizor ca posibili angajati, fapt care de altfel s-a si confirmat.

Magazinul de aplicatii din Chrome este o alta destinatie posibila pentru fostii angajati HP. La acest capitol, faptul ca o parte considerabila din aplicatiile WebOS functionau pe HTML5 nu poate fi decat un avantaj pentru universul online angrenat din ce in ce mai mult de aplicatii.

Din intreaga echipa responsabila de Enyo, 99% dintre cei responsabili de liniile de cod scrise pentru acest framework vor parasi HP. Cu toate acestea, oficialii Hewlett-Packard sustin ca „proiectul Open webOS respecta in continuare datele planificate in calendar si va ramane dedicat programului anuntat in luna ianuarie a acestui an”. Asadar, va exista o lansare in septembrie pentru WebOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele