Microsoft vs. hackeri: Fara buton de Start din Windows 8

Microsoft vs. hackeri: Fara buton de Start din Windows 8

Windows 8

Desi nu toti utilizatorii sunt incantati de lipsa butonului de start din Windows 8, motiv pentru care la foarte putin dupa lansarea versiunii Consumer Preview au aparut utilitare sau hackuri care sa-l aduca inapoi, Microsoft vrea sa se impuna.

Printr-o serie de eforturi succesive pe partea de filtrare a codului sursa din Windows 8, Microsoft a indepartat o mare parte din codul de tip legacy cu unicul scop de a preveni readucerea butonului de Start din Windows si, in consecinta, a meniului aferent in forma sa clasica.

Din aceeasi initiativa au facut parte si alte eforturi facute de gigantul din Redmond pentru a indeparta orice sansa de a aduce in actualitate elemente din vechile interfete de Windows. Situatia este atat de trista, incat nici macar utilizatorii business sau de tip power user nu vor putea sa apeleze la interfata clasica sau sa sara peste elementele metro.

Pe partea de servere, Windows Server 12 va veni cu acelasi „handicapuri”: o interfata metro de care nu puteti scapa si un ecran de autentificare care nu va redeveni niciodata clasic.

Chiar daca frustrarea va continua sa se adune pentru eforturile Microsoft de ne obliga sa trecem pe Metro, din pacate este singura sansa pentru companie de a ii obliga pe dezvoltatori sa creeze aplicatii in acest format – Metro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: