Microsoft verifica toate aplicatiile instalate pe PC-urile cu Windows 8

Microsoft verifica toate aplicatiile instalate pe PC-urile cu Windows 8

Se pare ca intimitatea online este un lucru al trecutului, intrucat utilizatorii de Windows 8 nu vor mai putea sa instaleze nimic pe un computer personal fara ca Microsoft sa stie despre asta. Este vorba despre o tehnologie numita SmartScreen, care aduna informatii despre toate aplicatiile instalate de utilizator si le trimite catre server pentru analiza.

Conform a1.ro, descoperirea a fost facuta de Nadim Kobeissi, un programator canadian independent, iar Microsoft sustine ca aceasta componenta a noului sistem de operare este acolo pentru a proteja utilizatorii de malware. Din pacate insa, aceasta afirmatie nu pare sa fie valabila, intrucat SmartScreen porneste doar dupa ce aplicatiile sunt instalate si pot deja incepe sa faca rau sistemului.

Cea mai interesanta teorie este ca Microsoft poate sa verifice daca software-ul instalat pe un computer cu Windows 8 este licentiat, iar in caz contrar poate sa anunte autoritatile despre utilizarea de aplicatii piratate. Oricare ar fi situatia, incercati intotdeauna sa va feriti de a instala aplicatii obtinute in mod ilegal pe Windows 8. Avand in vedere cate proiecte Open Source exista in zilele noastre, este aproape imposibil sa nu existe echivalente gratuite.

Citește și: