Microsoft testeaza Windows pentru tablete dinainte de lansarea iPad, dar mai are

, 13 Feb, 11:00

woadate

Microsoft testeaza Windows pe ARM de mult mai multa vreme decat v-ati fi asteptat.

Zilele trecute, a aparut o lucrare extrem de detaliata despre rularea sistemului de operare Windows 8 pe ARM, publicata pe blogul oficial al celor de la Microsoft, cu imagini facute chiar si pe 22.01.2010. Magia acestei date este derivata din faptul ca, inainte cu aproximativ o saptamana de lansarea primului iPad, Microsoft deja avea un prototip functional de dispozitiv cu procesor ARM care rula Windows.

Comercializat acum ca Windows on ARM sau WOA, sistemul de operare care a fost pentru prima oara anuntat la CES in 2011 se pare ca incepe sa ocupe un rol din ce in ce mai important in portofoliul de activitati al Microsoft.

Din lucrarea scrisa de Steven Sinofsky reiese ca, din pacate, procesul de a rula Windows pe ARM in conditii optime e un pic mai complicat decat s-ar fi asteptat cineva, motiv pentru care, chiar daca au trecut 2 ani de la primul prototip, e greu de apreciat daca vom vedea un produs finit in viitorul extrem de apropiat. Aparent, portarea de cod de pe o platforma pe alta nu este suficienta pentru ca lucrurile sa se miste bine.

E greu de apreciat impactul pe care il va avea noul sistem de operare Windows 8 asupra popularitatii tabletelor in general si a iPad-ul in particular, insa nu putem decat sa speram ca tot efortul va fi fost cu folos. Nu stiu daca am doar eu parerea asta, dar, cu cat Microsoft intarzie mai mult la petrecere, cu atat are mai mari sanse sa nu produca valuri, moment in care tot efortul s-ar putea sa fie in zadar.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail