Microsoft si Alcatel-Lucent ajung la un acord tacit. Probabil a costat mult.

Microsoft si Alcatel-Lucent ajung la un acord tacit. Probabil a costat mult.

microsoft-alcatel-lucent

Intr-un univers in care, daca e sa ne luam dupa numarul de procese pe patente, ar parea ca s-a inventat tot ce era de inventat, Microsoft a incheiat cu usile inchise o intelegere financiara cu baietii de la Alcatel-Lucent.

Dupa ce s-au certat prin tribunale incepand cu 2002, pe motiv de incalcare a unor patente, CNET are informatii referitoare la un acord care ar trebui sa previna orice alt scandal ulterior intre cei doi giganti.

Inceput initial ca un proces care targeta companii precum Dell si Gateway, Alcatel Lucent a atacat Microsoft pentru cateva seturi de tehnologii implementate in Microsoft Outlook, Microsoft Money si sistemul de operare Windows Mobile care ar fi incalcat patente detinute de A-L. Dupa ce Microsoft a luat apararea producatorilor OEM, in primul deznodamant, la care s-a ajuns in 2008, Alcatel-Lucent a primit o suma teoretica de 350 milioane dolari, sub forma de daune. Redusa in 2011, in urma mai multor apeluri din partea MS, la 70 milioane, 23 milioane dolari se pare ca trebuia sa ramana suma de platit.

Desi probabil ca nu vom afla niciodata suma platita in final, un reprezentant al Microsoft a afirmat ca ,,intelegerea finala a fost benefica pentru ambele parti”.

Oare intelegerea respectiva previne si cateva procese care vor apararea in viitor sau e mai mult o chestiune de termen scurt?

Citește și: