Microsoft Office ajunge la versiunea 15… intr-un fel

Microsoft Office ajunge la versiunea 15... intr-un fel

Office 15

Inainte ca orice utilizator curios sa puna mana pe o versiune beta a oricarui program mai complex, exista un stadiu pre-beta intitulat Technical Preview, valabil si in cazul noului Microsoft Office 15. Chiar daca aceasta nu se aseamana teribil cu versiunea finala, de cele mai multe reuseste sa infatiseze o parte considerabila din modificari.

office15techpreview_1020_gallery_post

Concret, in cazul Microsoft Office 15, cea mai noua iteratie a aplicatiilor de birou ale companiei, va veni sub forma unor aplicatii standalone, ca si pana acum, care vor rula fara probleme pe Windows 7 si Windows 8, atat. Pentru Windows 8 on Arm vor fi disponibile editii speciale de Word, Excell si PowerPoint.

Aplicatiile au multe in comun cu cele din Office 2010, dar sunt mai optimizate pentru utilizare full screen. Panglica de meniu este in mare parte neschimbata, insa intregreaza un buton pentru a  o ascunde sau afisa cu usurinta, motivul acestei functionalitati fiind utilizarea mult mai eficienta a spatiului de pe ecran.

office15techpreview2_1020_gallery_post

Outlook 15 este modificat semnificativ la capitolul interfata, cu butoane si meniuri patratoase care amintesc de elementele Metro de pe Windows Phone. Tot in Outlook, Contacts a devenit People.

Pe partea de online, o particularitate speciala este data de posibilitatea de a prezenta online unui grup de prieteni o prezentare in Powerpoint, un document Word sau un tabel in Excel. Intitulata exact asa, Present Online, functia din Office 15 foloseste functionalitatea Windows Live pentru a duce sarcina la bun sfarsit.

Ca o nota generala, aplicatiile par optimizate pentru lucrul pe tot ecranul si, chiar daca mai e loc pentru schimbari de interfata fata de Office 2010, este evident ca interactiunea prietenoasa cu ajutorul unui panou sensibil la atingere este destul de sus pe lista prioritatilor.

office15techpreview3_1020_gallery_post

Ramane se vedem la vara, odata cu prima versiune Beta, daca vor mai iesi la iveala si alte schimbari majore in noul Office.

office15techpreview5_1020_gallery_post

Citește și: