Microsoft neaga sa fi intentat proces impotriva Google+

Microsoft neaga sa fi intentat proces impotriva Google+

Bill Gates

In momentul in care s-au epuizat toate subiectele de patente sau trademark-uri, dar tot vrei sa dai in judecata un gigant in domeniul IT, o poti face pe motiv de antitrust si politica neloiala. Desi in ultima perioada Microsoft a lansat o serie de reclame agresive la adresa Google si se zvonea ca s-ar fi plans la Comisia Europeana in legatura cu o politica neortodoxa legata de niste patente, realitatea se pare sa fie alta.

Multe surse, printre care si Reuters, au confirmat ca fosta companie al lui Bill Gates, dar si alte companii din domeniu s-au plans la Comisia Europeana in legatura cu un posibil proces antitrust legat de reteaua de socializare. Totusi, la momentul acelor stiri Microsoft incerca, mai mult sau mai putin, sa se disculpe, iar raspunsurile catre presa au sunat clasic – „Nu raspundem la zvonuri si speculatii”. La o privire mai atenta si dupa ce s-au amplificat respectivele zvonuri, printr-un comunicat oficial, compania lui Steve Balmer a decis sa ia o pozitie ferma pe acest subiect afirmand ca „Microsoft nu s-a plans Comisiei Europene in ceea ce priveste serviciul Google+”.

Indiferent de pozitia creatorilor sistemului de operare Windows, sunt in continuare mari sanse ca Google+ sa fie victima unor investigatii antitrust, indiferent daca se vor reflecta sau nu intr-un proces. O alta sursa de incredere le-a confirmat celor de la Reuters ca FTC sau Federal Trade Commission din US si-a facut un scop din a analiza cu atentie atat activitatea Google+, cat si modul de functionare a motorului de cautare Google.

Intre timp, Comisia Europeana studiaza o cerere venita din mai multe directii legata de abuzul celor de la Google, ca urmare a pozitiei dominante pe care o detine in domeniul motoarelor de cautare online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI