Microsoft lanseaza Kinect PlayFit

Microsoft lanseaza Kinect PlayFit
17:30 10.07.2012

Inca de la aparitia consolei Nintendo Wii, gamingul a fost considerat si o metoda de a face miscare. Chiar daca Microsoft si Sony au intrat mai tarziu pe aceasta piata, cele doua companii incearca din rasputeri sa acapareze piata pe care Nintendo a creat-o. Xbox 360 face primul pas in directia de „fitness” cu serviciul Kinect PlayFit.

Acesta este o noua extensie pentru dashboard-ul consolei, care urmareste miscarile utilizatorilor pe tot parcursul sesiunii de joc. Astfel, in timp ce acestia danseaza in Dance Central 2 sau fac exercitii in Your Shape Fitness Evolved 2012, consola calculeaza cate calorii au fost consumate. Interesant este modul de abordare pe care Microsoft l-a aplicat, intrucat nu a lansat un joc dedicat fitness-ului, ci a preferat sa se foloseasca de toate titlurile lansate deja care folosesc Kinect.

Momentan Kinect PlayFit a fost lansat pe Xbox Live in Statele Unite, insa blogul lui Major Nelson anunta ca in cursul acestei saptamani, noul serviciu va ajunge si in Europa. Probabil functia care ii va atrage pe cat mai multi va fi partea sociala a PlayFit, care va oferi comparatii cu prietenii de pe Xbox Live si va include leaderboard-uri online.

loading...