Microsoft justifica eliminarea butonului Start din Windows 8

, 29 Iun, 10:40

Windows 8 Start Button

Inca de la primele versiuni de Windows 8 care au ajuns in mainile utilizatorilor obisnuiti, cele mai mari valuri de nemultumiri au fost legate de lipsa butonului clasic Start, care a fost introdus cu mai bine de 15 ani in urma.

Dupa ce nimeni nu a gasit nici o logica pentru indarjirea cu care Microsoft isi apara decizia, Chaitanya Sareen de la Microsoft a decis sa ne lumineze in ceea ce priveste motivele pentru eliminarea butonului Start. Aparent, Microsoft a sesizat un trend prin care utilizatorii, odata cu trecerea timpului, ajungeau sa lanseze si sa foloseasca din ce in ce mai mult aplicatiile din taskbar, in acelasi timp renuntand sa mai dea click pe butonul clasic Start.

In urma informatiilor acumulate prin Customer Experience Improvement Program, Microsoft nu a tras decat o singura concluzie – butonul Start este folosit din ce in ce mai putin. Plecand de la aceasta premisa, gigantul din Redmond s-a gandit ca solutia evidenta era se deblocheze un nou set de scenarii de utilizare printr-un noua metoda. Astfel s-a ajuns la ecranul de Start Metro din Windows 8. Recunoscand ca este aproape imposibil sa invingi popularitatea noului taskbar, Sareen a afirmat ca nu are nimic impotriva utilizatorilor care prefera sa stea in permanenta in modul desktop.

In alta ordine de idei, daca va obisnuiti sa lansati aplicatii din scurtaturi pozitionate in taskbar sau pe desktop, puteti profita de ecranul de start din Windows 8 pentru alte lucruri. Avand in vedere ca in noul meniu de start exista widget-uri incarcate de informatii care se actualizeaza in timp real, la care se mai adauga si cateva aplicatii cu care interactionati mai rar, s-ar putea totusi ca situatia sa nu fie asa de grava.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

W8. Pentru display-uri cu touchscreen este ok, dar la celelalte ….. Dezastru. Dupa 10 min. l-am urat. Microsoft vrea sa unifice OS-urile de pe PC, tableta si telefon; nu prea cred ca o sa fie clientii foarte fericiti (cel putin eu nu :D)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail