Microsoft investeste in Windows Phone platind dezvoltatori

, 07 Apr, 13:30

Smoked By Windows Phone

Desi toata lumea stie ca Microsoft investeste sume foarte mari de bani in promovarea platformei Windows Phone, se pare ca situatia este un pic mai dificila in ceea ce priveste popularitatea celor mai noi dispozitive portabile cu sistem de operare Microsoft.

Chiar daca pe Apple AppStore sunt 600.000 aplicatii si pe Google Play sunt 400.000 de aplicatii, situatia in ceea ce priveste Windows Phone Marketplace nu este la fel de roz, cu doar 70.000 de aplicatii, mai ales in conditiile in care jucatori importanti din domeniu refuza sa-si porteze aplicatiile.

Cu toate ca se stia deja de mai multe luni ca Microsoft investeste din banii proprii in dezvoltarea de aplicatii pentru WP, un reportaj al celor de la New York Times  confirma ca respectivul sistem a luat o amploare mult mai mare in ultima perioada.

Situatia a ajuns la asa un nivel, incat intregul proces de dezvoltare a unor aplicatii existente deja pe iOS sau Android este platit, asistat sau chiar dus la bun sfarsit de catre gigantul din Redmond. Cu Foursquare, Facebook sau Times fiind doar cateva exemple ale acestui sistem mentionate de cei de la New York Times, detaliile intelegerilor puse in practica se pare ca au variat destul de mult de la caz la caz.

Vizazi de acest subiect, Holger Luedorf – Head of Business Development la Foursquare a afirmat fara nici o reticenta ca nu ar fi existat o aplicatie pentru acces la acest serviciu daca Microsoft nu i-ar fi platit integral dezvoltarea. De partea cealalta a baricadei, Casey McGee – Senior Marketing Manager pentru Windows Phone la Microsoft, cu aceeasi lipsa de reticenta, a afirmat „Nu suntem sub nici o forma multumiti cu catalogul nostru de aplicatii. Acesta e un domeniu la care putem fi mai buni si putem face lucruri mai bune in fiecare zi.”

Nu stiu de ce, dar am impresia ca respectivii bani investiti in aplicatii terte ar putea fi investiti in dezvoltarea Windows Phone, lipsa multor aplicatii fiind doar o parte din frustrarile pe care le au utilizatorii unor astfel de terminale. Ce parere aveti?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Eu utilizez un wp7 si n-am nicio frustrare, dpdv al fluentei si designului e cel mai tare, si stiu ce zic. Pentru un telefon, sistemul e excelent iar telefoanele sunt ieftine. Nu a prins pt ca a venit prea tarziu si sunt prea multi oameni cu mintea inchisa.

Ca-ta dreptate ai Petre.
Desi am iPhone cu 6.1 pe el mi-ar placea sa fac trecerea la un Android/Ubuntu/WP.
iOS e deja aceeasi mancare de peste de ani de zile.
Android are un design si o culoare de zici ca e panza de paianjen. Sper ca multi sa isi deschida ochii si sa vada mai bine WP.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail