Microsoft India: magazin online spart, datele utilizatorilor expuse

Microsoft India: magazin online spart, datele utilizatorilor expuse
Alexandru Rizea
Alexandru Rizea
11:30 14.02.2012

Hack 1

Dupa ce mai multe surse au confirmat ca magazinul virtual din India al celor de la Microsoft a fost spart, iar timp de peste o zi website-ul nu a fost functional, incet, incet lucrurile se pare ca revin la normal.

Chinese EvilShadow Team s-a ocupat de treaba si, pe langa hackingul respectiv, grupul a furat cateva sute, daca nu chiar mii de nume de utilizatori, cu parolele aferente, pe care le-a publicat pe internet la putin timp dupa atac. Partea cea mai stupida a fost ca in acest caz proprietarul website-ului tinea numele de uitilizatori si parolele intr-un format text obisnuit.

Desi problema a fost sesizata pe un website oficial al celor de la Microsoft, se pare ca administrarea respectivului site a  picat in urma cu ceva timp in bratele companiei Quasar Media. Stiu, acest nume din urma nu va spune nimic si nici nu ar trebui. Oricum, compania Microsoft nu e responsabila de problema descrisa, ci doar de faptul ca a incredintat datele utilizatorilor unei companii care nu a stiut se le protejeze.

Pentru a-si exprima regretul in legatura cu respectivul website, la aproximativ o zi dupa atac pagina de intro a fost inlocuita  de catre  mesajul urmator: Magazinul Microsoft Store este indisponibil. Microsoft lucreaza sa readuca accesul la serviciile oferite cat mai curand cu putina. Hack 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI