16 sept. 2012 | 12:30

Microsoft a livrat Windows Phone 8 catre producatori

ACTUALITATE
Microsoft a livrat Windows Phone 8 catre producatori

Dupa ce Nokia a impresionat audienta cu al sau Nokia Lumia 920 cu Windows Phone 8, o mare parte din public a fost dezamagita din cauza faptului ca nu venea insotit de un termen de livrare. Astazi s-a remediat problema.

Windows-Phone

Pentru a spulbera orice zvonuri legate de intarzierea noului WP8, Microsoft tocmai a livrat versiunea RTM a noului sau sistem de operare pentru smartphone-uri. Preluata de mai multe agentii de presa, stirea a fost confirmata si de imaginea de mai jos. Postata pe Twitter-ul chinezesc (Weibo), fotografia face parte dintr-un set de cadre ce surprind inginerii Microsoft in timp ce semneaza o pancarta marcata cu Windows Phone 8 RTM Apollo, celebrand probabil finalizarea formalitatilor de lansare.

Practic, doar acum producatori de smartphone-uri precum Nokia, Samsung sau HTC pot pune mana pe versiunea finala a sistemului de operare WP8. Doar incepand de azi vor mai putea face ultimele modificari inainte de lansarea primelor dispozitive preinstalate cu cel mai nou Windows Phone. In ceea ce priveste datele precise de lansare, la sfarsitul lunii octombrie va fi probabil anuntul oficial Microsoft cu privire la lansare in timp ce primele zile din noiembrie vor fi probabil dedicate intr-o cota primelor smartphone-uri cu noul SO. Nokia deja a confirmat lansarea primelor sale aparate cu WP8 pe 2 noiembrie.

WP8 RTM

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele