Microchip-uri pentru prevenirea… chiulitului

Microchip-uri pentru prevenirea… chiulitului

Brazil location

Pentru ca nimic nu se compara cu confortul psihic de a-ti sti copilul la scoala, indiferent de nivelul de studii, in Brazilia s-a initiat un program pilot pentru prevenirea chiulitului. Intr-o situatie preluata si de Associated Press, in Brazilia se pare ca de acum inainte tineretul va fi mult mai constiincios in ceea ce priveste mersul la cursuri datorita unor chipuri.

Respectivele microchip-uri, integrate in haine, au fost deja utilizate pentru monitorizarea a peste 20.000 de studenti din 25 de scoli diferite care sunt localizate in Vitoria da Conquisa. Sistemul in sine nu este incredibil de complex si cel mai probabil nici incredibil de scump de implementat.

Practic, folosind un sistem automatizat, la intrare este tinuta evidenta tuturor chipurilor care au ajuns la cursuri. Acelasi sistem trimite un mesaj parintilor pentru a confirma sosirea copilului si tot sistemul ii anunta in cazul celei mai mici intarzieri.

Costul initial al proiectului a fost de 670.000$, iar pe termen scurt, adica pana in 2013, acelasi sistem ar trebui implementat in 43.000 de centre. Microchip-ul este rezistent la apa, iar haina in care este bagat poate fi spalata fara probleme.

Avand in vedere ca pana in acest moment sistemul este imbatabil, nu putem decat sa speram ca intr-un secol al tehnologiei s-a  gasit solutia pentru prezenta elevilor la cursuri. Totusi, ce ne facem cand se va inventa si „antidotul”?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: