Mesajele in format iMessage se fura usor si repede

Mesajele in format iMessage se fura usor si repede

Toata lumea s-a bucurat, odata cu lansarea versiunii de iOS 5, la declansarea serviciului gratuit de mesagerie intitulat iMessage. Din pacate, la putin timp, un numar foarte mare de utilizatori a inceput sa se planga pe forumurile oficiale ca mesajele iMessage le erau interceptate.

Dupa un studiu extrem de atent al subiectului, baietii de la The Verge nu numai ca au gasit logica acestui fenomen, dar au reusit sa il si recreeze folosind 3 terminale iPhone cu ultima versiune de firmware de la Apple.

Ideea e simpla. iMessage este o platforma care functioneaza exclusiv online pe o conexiune WiFi sau 3G. Pentru ca totul sa mearga fara prea multe etape de configurare spre nici una, numarul de telefon al utilizatorului este folosit, cu acordul acestuia, desigur, asemenea unui nume de utilizator sub care un anumit terminal se inregistreaza in baza de date a celor de la Apple. Prin urmare, in momentul in care scrieti un mesaj, Apple verifica daca numarul caruia ii este adresat mesajul este al unui terminal compatibil cu iMessage si in urma acestui experiment trimite, sau nu, mesajul in respectivul format.

Problema detectata a fost urmatoarea: in momentul in care introduceti o cartela intr-un terminal, iPhone-ul citeste numarul asociat cartelei si activeaza serviciul iMessage, in acelasi timp asociind terminalulului pe care il aveti in mana contul/numarul respectiv. Fenomenul descoperit a fost ca, indiferent daca terminalul este blocat sau nu intr-o anumita retea, daca introduceti o cartela de pe orice retea asocierea descrisa mai sus are loc fara probleme. Dupa aceasta etapa, daca introduceti acelasi SIM in terminalul original, si noul dispozitiv se asociaza aceluiasi numar, moment in care un mesaj trimis catre respectivul numar este primit de ambele aparate. Acest fenomen, chiar daca se produce atata timp cat nu ati bagat alta cartela intr-un telefon, nu este deloc mai putin placut.

Partea buna? Daca ati pierdut semnalul la telefon sau v-a fost suspendat freptul de apelare, puteti in continuare sa va conversati pe iMessage.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: