Masinile Google fac si mai multi kilometri fara sofer

, 08 Aug, 10:00

Flota de masini fara sofer a celor de la Google a circulat fara nici un fel de accident pana in prezent, iar pe parcursul verii a facut si mai multe progrese.

Google Self Driving

Cu aproximativ 12 masini aflate in permanenta in trafic, in cel mai recent raport, Google se lauda cu performanta incredibila a masinilor care se conduc singure. Mai precis, intreaga flota a inregistrat 300.000 de mile de test drive, in varii conditii meteorologice fara nici un fel de eveniment neplacut. Pentru cei care tin evidenta, cifra este cu 200.000 de mile mai mult decat in luna aprilie a acestui an.

Desi cateva sute de mii de mile sunt doar o parte infima din testele pe care trebuie sa le urmeze aceste masini pana sa fie comercial disponibile, e placut sa vezi ca se fac progrese in fiecare zi. Google a mentionat ca vrea sa agregheze mai multe situatii din trafic pentru a-si face o parere concludenta legata de performanta acestor masini, si vrea sa vada parcurse cateva milioane de mile fara evenimente. In special, gigantul vrea sa vada daca masinile vor reactiona cum se cuvine pe zapada si in conditii nepravazute de trafic (de exemplu in zone care se afla in constructie).

Incercand sa grabeasca si mai mult disponibilitatea in magazine a noilor masini, Google va incepe sa dea drumul la masinile self-driving si cu un singur pasager, un pas mare inainte avand in vedere ca pana acum aproape de fiecare data au avut in permanenta doua persoane la bord.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail