Magazinul online Zappos, al Amazon, a fost „spart”

Magazinul online Zappos, al Amazon, a fost „spart”
10:30 17.01.2012

zappos-hacked-2

Probabil pentru ca a trecut prea mult timp de la ultimul atac de hacking asupra unui website de amploare, un nou site (mai putin cunoscut in tara noastra) a fost „vandalizat” de hackeri: Zappos.com, un magazin de papuci, obiecte vestimentare si genti.

In momentul in care s-a descoperit atacul, fiecare utilizator care a mai accesat ecranul de autentificare Zappos.com a fost obligat sa isi schimbe parola si i s-a recomandat calduros, daca foloseste parole similare si pe alte website-uri, sa le modifice si pe acelea. Problema s-a reflectat in furtul numelor, adreselor de email, adresele fizice, al numerelor de telefon si al numerelor de card partiale (ultimele 4 cifre) apartinand a 24 milioane de utilizatori.

Partea buna, daca in cazul unui astfel de eveniment se poate spune ca exista una, e ca nu au fost furate date complete de plata, numere de cont sau de card.

In ceea ce priveste inventarul furturilor de tip hacking de anul trecut, corporatiile au fost private de aproximativ 130.1 miliarde de dolari, dupa comunicatele institului Ponemon.

loading...