Lomography Belair – Camerele cu film nu au murit

Lomography Belair – Camerele cu film nu au murit

Camerele cu film nu au murit. Sunt doar mai scumpe. Cel putin asta ne demonstreaza noua camera a celor de la Lomography.

Lomography Belair medium format

Cu toate ca facem din ce in ce mai multe poze datorita faptului ca este suficient sa scoatem telefonul din buzunar pentru a ne salva amintirile in format digital, se pare ca aparatele foto cu film nu au murit.

Pentru entuziastii camerelor cu film care sunt convinsi ca nu vor obtine o astfel de calitate cu o camera foto digitala, a aparut Belair X6-12, creata de Lomography. Desi in practica doar arta developarii si bucuria interactiunii cu substante chimice tin acest tip de camere in viata, pentru fani este placut ca vezi cum se lanseaza adevarate opere de arta sub forma de camere foto.

Camerele foto de tip format mediu cu film surprind o calitate si o claritate mult mai mare decat o camera foto-digitala la un buget asemanator. Cu un design care aduce aminte de inceputul anilor 1900, noua camera din imaginea de mai sus este disponibila in 3 versiuni: X6-12 Globetrotter, X6-12 Belair si X6-12 City Slicker. Cele 3 camere vin in pachet cu doua obiective cu focala fixa – 90 mm si 58 mm unghi lat. City Slicker este cea mai ieftina varianta dintre cele 3 modele, motiv pentru care si vine cu un pret accesibil de 174,3 euro. Celelalte doua nu vin decat cu mici variatii estetice.

Chiar daca aceasta creatie nu este destinata amatorilor, utilizarea este un pic mai prietenoasa datorita incorporarii unui sistem pentru auto-expunere si prioritate diafragma. Acest mic detaliu s-ar putea sa va priveze de imagini sub-expuse.

Citește și: