Lenovo se apuca de player stand alone – apeleaza la VIA pentru CPU-uri

Lenovo se apuca de player stand alone – apeleaza la VIA pentru CPU-uri

lenovo-and-viaDaca tot a reusit sa ne impresioneze cu sisteme desktop si portabile pentru orice buzunar, Lenovo isi propune sa mai atace un segment de piata in continua expansiune.

Lenovo vrea sa intre in domeniul set top box-urilor, cu ajutorul VIA Technologies, care inca mai face procesoare, chiar daca nu cu acelasi entuziasm precum AMD sau Intel. Set top box? Vorbim de acele cutiute care, pe langa faptul ca fac o treaba foarte buna in a reda continut de pe diverse medii offline, reusesc sa integreze din ce in ce mai multe servicii si online.

Sub numele de A30 Internet Device, in primul trimestru al acestui an Lenovo va lansa un dispozitiv cu un procesor VIA Nano tactat la 1,2 GHz si cu al doilea procesor responsabil de decodarea hardware a continutului multimedia intitulat VX900. Desi multe detalii nu se cunosc referitoare la acest aparat, aparent A30 va include un nou serviciu de streaming intitulat BesTV, cu acces la cele mai noi filme plus continut multimedia exclusiv. Nu vor lipsi nici functii precum picture in picture sau browsing de internet.

In ceea ce priveste interactiunea ,,cutiutei” cu smartphone-uri sau tablete, acestea din urma vor putea functiona atat ca telecomenzi, cat si ca ecrane suplimentare pentru redat continut.

Desi succesul unui astfel de dispozitiv e greu de aproximat, ramane sa vedem ce pret ii asocieaza cei de la Lenovo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: