21 ian. 2012 | 11:40

L-au hackuit si pe asta: iPhone 4S si iPad 2, in jailbreak

ACTUALITATE
L-au hackuit si pe asta: iPhone 4S si iPad 2, in jailbreak

iPhone 4s jailbreak

Primul jailbreak pentru iPhone 4S si iPad 2 este un efort centralizat al mai multor persoane cu experienta in domeniu, mai precis echipele Chronic Dev si iPhone Dev Team, dupa o lupta de multe luni cu sistemul de protectie al SoC-ul A5.

Intitulat Absinthe si descarcabil gratuit de pe www.greenpois0n.com, care la momentul redactarii acestui articol nu functiona din cauza traficului, noul jailbreak este momentan disponibil doar pentru MacOS X, dar dezvoltatorii promit ca in cateva ore sa se remedieze situatia, iar respectiva aplicatie sa fie disponibila si pentru Windows, respectiv Linux. Pe de alta parte, folosind aceleasi vulnerabilitati explorate in Absinthe, iPhone Dev Team a lansat o versiune cu linie de comanda a jailbreak-ului, descarcabila de la blog.iphone-dev.org, pentru cei care ar putea intampina dificultati cu prima varianta.

Desi momentan intr-un stadiu care mai are nevoie de cateva finisaje, deja foarte multi utilizatori sunt incantati de noile lor dispozitive. Absinthe este singura unealta de care aveti nevoie daca vreti sa faceti jailbreak la un iPhone 4S cu iOS 5.0, 5.01 sau iPad 2 cu 5.0.1.