Kodak stinge blitul la aparate foto, se orienteaza catre alte domenii

Kodak stinge blitul la aparate foto, se orienteaza catre alte domenii

kodak-ending-camera-production

Se anunta un viitor trist pentru pentru Kodak, compania care a creat prima camera foto digitala. In aceste zile, Eastman Kodak Co. se retrage din afacerea dezvoltarii de dispozitive pe care in urma cu 37 ani le inventa cu surle si trambite.

Dupa ce a anuntat ca a inceput formalitatile de faliment si a dat in judecata Samsung pentru cateva patente, acum se pare ca aceeasi companie Kodak revine cu schimbari majore de formatie. Pe langa productia de camere foto digitale, pentru care va continua sa ofere garantie, Kodak renunta sa mai produca si camere video de buzunar sau rame foto digitale.

Practic, productia va inceta dupa prima jumatate a acestui an, moment in care va veti putea numi posesor de dispozitive vintage, daca va veti numara printre cei care vor continua sa foloseasca aparatele de captura ale companiei.

Ca planuri de viitor, pana se finalizeaza procedura de faliment si poate si dupa aia, Kodak se va ocupa de imprimante, servicii enterprise, laboratoare foto si, desigur, licentiere de patente.

Ramane sa vedem care va fi ultimul aparat ce va iesi pe usile fabricii.