Kinect si Windows Phone, in iluzii holografice

Kinect si Windows Phone, in iluzii holografice

kinect-and-windows

Chiar daca numarul celor care publica materiale video interesante pe YouTube este mult mai mic decat cel al utilizatorilor care ofera continut total neinteresant, realizarea de mai jos este incadrata in prima categorie.

programming4fun, un utilizator al celebrului serviciului de streaming video a urcat clipul de mai jos, care face o treaba foarte buna in a recrea o experienta holografica plauzibila folosind un smartphone cu Windows Phone 7, un dispozitiv Microsoft Kinect si cateva linii de cod scrise folosind SDK-ul Microsoft Kinect Beta. Partea ,,magica” este datorata unei combinatii dintre un engine 3D nu foarte performant si un senzor Kinect al carui scop este detecteze pozitia privitorului pentru ajusta continutului afisat. Astfel se creaza iluzia de 3D ,si de aici porneste divertismentul. Folosind o aplicatie de Windows Phone intitulata HoloCotroller elicopterul din imagine poate fi controlat de utilizator la decolare si aterizare, iar folosind accelerometrul din telefon acesta poate fi ghidat prin nivelul creat.

Vizionand clipul de mai jos, ganditi-va cum va arata viitorul gamingului daca acesta este un simplu exemplu facut pe o masa de bucatarie.