Kinect are concurenta serioasa de la inceputul lui 2013

Kinect are concurenta serioasa de la inceputul lui 2013

Leap 3D Motion

Leap 3D este numele unei noi tehnologii si a unui nou sistem de captura a gesturilor si miscarilor, creat de o companie intitulata Leap Motion.

Un nou sistem care ar putea sa le faca concurenta celor de la Microsoft, cel putin cand vine vorba de utilizarea senzorului Kinect in tandem cu un PC, va fi disponibil incepand cu 2013.

Sistemul, mai performant de 100 de ori decat Kinect-ul, este capabil sa urmareasca miscarea cu o precizie de 0,01mm.

Totul este realizat prin intermediul unui ansamblu de senzori si camere care, legate la un dispozitiv USB, creeaza in fata aparatului un perimetru de 0,1 metri cubi in interiorul caruia detecteaza orice miscare. Pe langa demo-ul de mai jos care face o treaba foarte buna in a va explica ideea de Leap, merita sa retineti ca intr-o sesiune demo pentru CNET, creatorii au detalitat mult mai multe secretele din spatele conceptelor puse in aplicare in crearea acestui aparat.

In practica, din ce se vede in clipuri, sistemul face o treaba foarte buna in a naviga pe internet cu un singur deget, in a accepta functii gen pinch-to-zoom sau in a sustine grafica de inalta precizie – toate cu un sistem extrem de performant de captura. In curand se va si lansa si un SDK care sa permita dezvoltatorilor de aplicatii sa profite din ce in ce mai bine de senzor.

Pretul gadget-ului va fi de 70$ iar celor de la Leap Motion nu le dorim decat sa-l termine cat mai repede si sa-l puna in mainile utilizatoilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: