JVC se apuca de camere 4K – nu sunt ieftine, dar sub medie

JVC se apuca de camere 4K - nu sunt ieftine, dar sub medie

jvc-4k-camcorder

Chiar daca dupa Full HD cei mai multi au crezut ca urmatorul pas va fi predominant catre camerele 3D,  tehnologia de captura 4K pare ca evolueaza la fel de sprinten.

JVC, un brand cu o vechime foarte mare in domeniul capturii, in aceste zile a decis sa faca publice la CES specificatiile si pretul unui model pe care l-am zarit in urma cu cateva luni la IFA.

E vorba de prima camera 4K a companiei creata pentru utilizatorii obisnuiti – daca utilizatorii obisnuiti sunt dispusi sa cheltuiasca 5.000$ pe o camera video. La capitolul specificatii, camera foloseste un chip Falconbird LSI, are un zoom optic 10x si un senzor CMOS de 8 megapixeli a carui diagonala are 0,5 inci.

Rezolutia clipurilor filmate este de 3840 x 2160, iar datorita puterii chip-ului folosit, materialul capturat este procesat in timp real inainte sa fie trecut pe mediul de stocare. Vizavi de mediul de stocare, cardurile SDHC sunt probabil solutia perfecta pentru acest tip de informatii, iar daca sunt suficient de mari puteti stoca filme de pana la 2 ore. In ceea ce priveste abilitatile de fotograf ale acestui model, direct de pe ecranul camerei puteti extrage anumite cadre de interes si le puteti salva la rezolutia mentionata mai sus.

Data de lansare este undeva in luna martie, iar daca cei 5.000$ vi se par exagerati, poate va razganditi cand comparati cu un model capabil de captura la aceeasi rezolutie de la RED, cu un pret de 25.000$.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: