Jurnalistii germanii vor bani din stirile afisate pe Google

, 12 Mar, 09:50

german-government

Un comitet proaspat infiintat in cadrul Guvernului German lucreaza la o propunere de lege care sa oblige motoarele de cautare, de tipul Google, sa plateasca pentru bucatile de stiri pe care le afiseaza in rezultate.

Proiectul include crearea unui departament care sa se ocupe de taxarea website-urilor care agregheaza feed-uri de stiri chiar si dupa 12 luni de la afisare. Acest tip de initiativa nu este nou – Newspaper Licensing Agengcy din UK are un rol similar.

Interesant e insa faptul ca astfel de actiuni nu vizeaza sub nici o forma bloguri personale, ci doar website-uri care obtin profit din afisarea respectivului continut. Un grup de directori ai publicatiilor din Germania a fortat aplicarea unei asemenea initiative din momentul in care un proces desfasurat in Belgia a obligat motorul de cautare Google sa nu mai agregheze stiri. Pentru sustinerea proiectului de lege in Germania, pe langa 149 directori din industrie, mai participa German Federation of Newspaper Publishers si Asociation of German Magazine Publishers.

Acum, ca initiativele sunt extrem de bine puse la punct, ramane sa vedem ce se va intampla in Parlament, daca proiectul va fi sau nu aprobat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail