Jocurile Zynga nu mai creeaza dependenta – profitul se duce in jos

Jocurile Zynga nu mai creeaza dependenta - profitul se duce in jos

Intr-o perioada in care companiile anunta rezultatele finaciare pe cel mai recent trimestru, companii precum Zynga anunta pierderi substantiale.

zynga

Este incredibil cum se poate ca o companie care s-a imbogatit brusc prin jocuri sociale sa anunte acum scaderea interesului a milioane de utilizatori.

CityVille, Mafia Wars sau Farmville sunt doar cateva exemple de titluri care au tras compania in jos in ultima perioada. 22,8 milioane dolari este suma pe care Zynga a anuntat-o ca pierderi pentru cel de-al doilea trimestru fiscal al acestui an. Lovitura a fost atat de dramatica incat actiunile companiei au scazut cu 40% la cateva ore dupa postarea rezultatelor, in timp ce Facebook a mai pierdut 12% in aceeasi unitate de timp.

Cel mai dubios este faptul ca lumea se joaca in continuare jocuri sociale, cele mai multe create de Zynga, cu un volum de interes zilnic cu 23% mai mare decat acum un an. Problema vine din faptul ca aceeasi jucatori nu mai vor sa dea banii pe chestii virtuale care nu-i ajuta sub nici o forma in lumea reala. Daca ne referim doar la banii cheltuiti de utilizatori, in medie s-a inregistrat la acest capitol o scadere de 10%.

Un alt motiv pentru dezamagirea financiara cauzata de Zynga poate veni din eforturile companiei de a se face remarcata printre jocurile de mobil. Indiferent de ecosistem, iOS sau Android sunt ambele luate in calcul, din pacate utilizatorii nu prea sunt dispusi sa mai cheltuie bani dupa instalare.

Daca e sa atragem atentia asupra catorva elemente importante din anunt, Farmville inca merge foarte bine si genereaza 29% din incasarile companiei in timp ce Draw Something nu mai face valori din momentul in care OMGPOP a acceptat oferta celor de la Zynga. Tragand linie, solutia pe care o are vedere Zynga s-ar putea sa implice jocuri de noroc gen Zynga Poker dar mult mai multe. Pe ultimul trimestru Zynga Poker a fost pe locul al doilea in topul surselor de finantare al companiei.

Pentru a se mentine in legalitate, singurul lucru pe care trebuie sa-l faca Zynga este sa nu scoata ilegal bani din firma si sa nu permita pasionatilor de Poker, de exemplu, sa transforme din nou banii virtuali in bani reali.

Citește și: