Japonezii nu discuta – iPhone e in top!

Japonezii nu discuta – iPhone e in top!

Iphone 4S Japonia SIRI

Desi pe piata de smartphone-uri Apple s-a descurcat destul de bine in Japonia, de ceva timp, IDC a mai descoperit ceva, in urma unui studiu detaliat.

In T4/2011, Apple a luat titlul de cel mai popular producator de telefoane, nu doar de smartphone-uri, cu 26,6% din piata. Aceasta performanta este cu atat mai impresionanta cu cat piata din Japonia era considerata dependenta de producatorii locali, care aveau o viziune mult mai complexa legata de piata japoneza.

Aceasta performanta ar fi fost atinsa cu mai mult timp in urma daca Apple nu ar fi avut un contract de exclusivitate cu operatorul SoftBank. Totusi, chiar si cu un operator care se afla pe locul 3 la popularitate prin preturi extrem de accesibile si campanii de publicitate agresive, iPhone-ul este cel mai popular telefon din Japonia.

Pentru a intelege mai bine piata din Tara Soarelui Rasare, ganditi-va ca pe locul 2 si 3 s-au aflat Fujitsu si Sharp, companii ale caror telefoane sunt aproape inexistente pe la noi. Personal, nu tin minte sa fi vazut un telefon Fujitsu…

Daca situatia descrisa momentan s-a referit doar la ultimul trimestru din 2011, acest precedent s-ar putea generaliza pe tot anul 2012, mai ales acum, cand exista SIRI si in japoneza.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI