Iulian Stanciu ramane unic actionar Flanco si NOD

Iulian Stanciu ramane unic actionar Flanco si NOD

Flanco si Network One Distribution (cunoscuta anterior sub numele de Asesoft Distribution), compania numarul unu pe piata de distributie IT, anunta schimbarea actionariatului, Iulian Stanciu devenind unic actionar in ambele companii.

Iulian-Stanciu-Asesoft

Mutarea vine in continuarea tranzactiei dintre eMAG si Naspers si urmareste simplificarea structurii de actionariat a celor trei companii conduse de Stanciu: eMAG, Flanco si NOD. Cu alte cuvinte omul de afaceri Sebastian Ghita a ales sa paraseasca domeniul IT&C, urmand sa se concentreze pe zona de media, unde detine deja postul de televiziune Romania TV.

Conform declaratiilor, Iulian Stanciu are de gand sa sustina dezvoltarea regionala a celor doua firme. Network One Distribution va urmari pozitionarea ca jucator strategic pe piata distributiei electro-IT din Europa Centrala si de Est, debutul dezvoltarii in regiune fiind vizibil odata cu primele vanzari din Bulgaria. Nu vor fi neglijate nici brand-urile proprii: Heinner, Serioux si Horizon care inregistreaza deja rezultate favorabile pe piata locala si care vor fi sustinute in vederea cresterii vanzarilor si diversificarii gamei de produse.

De cealalta parte, Flanco va aborda cu prioritate segmentul de campanii si servicii oferite clientilor, mizand ca strategie de business pe o dezvoltare extensiva in urmatorii ani, precum si pe consolidarea pozitiei pe piata.

Flanco si NOD

La momentul actual nu este cunoscuta suma pe care Stanciu ar fi platit-o pentru a ramane unic actionar al celor doua firme, dar mai mult ca sigur discutam de cateva zeci de milioane de euro. Tranzactia urmeaza sa devina definitivata in viitorul apropiat, odata cu primirea acordului de la Consiliul Concurentei.