Israel infiereaza imginile de presa modificate in Photoshop

Israel infiereaza imginile de presa modificate in Photoshop

photoshop

Desi pare un element destinat prevenirii spionajului, legea care s-a votat in aceasta saptamana in Israel are un scop cat se poate de nobil.

Noua lege obliga publicatiile israeliene, online si tiparite, sa marcheze cu watermark imaginile „ajustate” digital, pe principiul „Do not read beauty magazines, they will only make you feel ugly”. Pe langa faptul ca aceasta initiativa blocheaza „slabirea” fetelor din mouse, isi propune interzicerea fetelor mai slabe decat media calculata folosind indicele de masa.

Din pacate, metodele de aplicare a legislatiei respective sunt extrem de vagi, daca nu ireale. Orice imagine publicata pe un site, ziar sau revista este modificata intr-un anumit fel si asta este evident. In realitate, suporterii legii nu si-au dorit decat ca in respectivele imagini asa-zis de frumusete sa apara femei mai sanatoase.

O greseala majora a respectivei legi este principiul gresit al aplicarii indicelui de masa. Prin faptul ca BMI sau Body Mass Index nu ia in calcul masa musculara, greutatea oaselor sau nivelul de grasime, niciodata o astfel de lege nu va putea fi aplicata fara reprosuri masive.

Revenim cu un update cand va aparea in Israel prima revista cu imagini modificate cu Photoshop, pentru a vedea cum arata watermark-ul sau orice alt marcaj votat de stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: