IPv6 schimba Internetul incepand de… Azi [+VIDEO]

, 06 Iun, 15:45

Lansarea mondiala a IPv6

Daca in urma cu ceva timp vorbeam despre noul protocol de alocare a adreselor de internet, IPv6, astazi a venit momentul sa anuntam ca a inceput implementarea globala a acestuia. Majoritatea providerilor de Internet, producatorii de echipamente de retelistica, companiile online si motoarele de cautare vor adopta noul standard incepand de astazi, 6 iunie 2012.

Poate ca va intrebati de ce s-a ajuns la inlocuirea batranului IPv4. Dupa cum observa si cei de la engadget.com, un bun raspuns este oferit de catre Google prin clipul de mai jos, din care intelegem ca pentru dezvoltarea continua si organica a acestei retele globale avem nevoie de un numar si mai mare de adrese unice. Din 1983 pana astazi, cele cateva miliarde de adrese IP obtinute prin IPv4 au fost suficiente, dar se pare ca vom avea nevoie de cateva trilioane in curand si aici ne ajuta noul IPv6.

Ramane sa vedem in cati ani vom reusi sa epuizam numarul impresionant de adrese generate de IPv6 si cand ne vom intalni cu un eventual IPv7 sau IPv8.

Daca vreti sa aflati mai multe detalii despre noul protocol, aveti toate informatiile aici.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail