20 feb. 2012 | 13:00

iPad de la Proview – Computerul care a interzis tableta Apple in China

ACTUALITATE
iPad de la Proview - Computerul care a interzis tableta Apple in China

ipad

Daca sistemul desktop de mai sus pare cunoscut, acest lucru se datoreaza faptului ca la un momentdat ati vazut un iMac de la sfarsitul anilor ’90 si v-a ramas in minte.

Incercand sa intelegem mai bine de ce se bat cu pumnul in piept cei de la Proview pentru ca detin trademark-ul iPad in China am gasit urmatoarele informatii: denumirea primului iPad vine de la Internet Personal Acces Device si nu defineste o tableta ci un sistem desktop all-in-one asemanator primului iMac care ascundea in carcasa unui monitor CRT tot ce ti-ai fi putut dori pentru a avea un sistem functional.

Primele astfel de aparate au fost comercializate in 1998 iar pe parcursul a 10 ani de zile, compania a vandut intre 10.000 si 20.000 de astfel de aparate asamblate in jurul unui monitor CRT de 15”.  Compania producatoare a suferit o cadere in 2010, moment in care a parasit fabrica din Shenzen in parte din cauza recesiunii globale. Brandul iPad, dar si o datorie de peste 1 miliard de dolari sunt detinute simultan de Proview la nu mai putin de 8 banci, aspect care ar explica de ce compania cere asa de multi bani de la Apple.

Pana cand nu se va rezolva disputa pentru numele iPad intre Proview si Apple, celebra tableta nu va mai putea fi comercializata in China.

OB-RW210_crt_il_G_20120217032314