ioSafe – hard disk externe rugged la electrosocuri (s-a intamplat la CES)

ioSafe - hard disk externe rugged la electrosocuri (s-a intamplat la CES)

iosafe-shock

Chiar daca nu este prima oara cand a incercat si reusit sa faca ceva spectaculos pentru a arata ce inseamna rezistenta hard disk-urilor externe, ioSafe a facut anul acesta ceva extrem de original pentru a arata cat de rezistent va fi urmatorul sau hard disk extern, cu conector Thunderbolt si carcasa rezistenta la socuri.

Pe principiul Tesla Coil, ioSafe a luat un dispozitiv cu o inaltime de aproximativ 2,43 metri si a generat si utilizat un arc electric extrem de agresiv pentru a exploata si testa rezistenta la socuri a urmatorului hard disk extern din gama Rugged al companiei.

Pentru test au fost folosite solutii de stocare cu doua SSD-uri in RAID cu conector Thuderbolt pentru mare viteza. Create pentru a fi lansate in al doilea trimestru al acestui an, solutiile de stocare au rezistat cu stoicism la milioane de volti care loveau carcasa. E adevarat ca in urma experimentelor carcasa s-a prajit serios, dar insusi CEO-ul companiei, Robb Moore, a demontat-o si a scos hard disk-ul, l-a conectat pe direct si a demonstrat ca datele au fost in siguranta.

Chiar daca nu avem un pret pentru acest model: clipul de mai jos s-ar putea sa fie suficient de convingator pentru a atrage cativa clienti:

ioSafe Hard disk-uri

Tot din portofoliul ioSafe face parte si SOLO G3 lansat in aceste zile la CES. Acesta este cel mai recent model din gama de produse rezistente la foc si apa. Fata de modele anterioare acesta este perfect silentios datorita eliminarii ventilatorului din configuratie. G3 are un design original, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, in schimb este tras in jos de cele 6,8 kilograme. Pentru transfer este folosit un port USB 3.0, prezent pe spatele aparatului pe langa cablul de alimentare si un buton de on/off.

SOLO G3

In ceea ce priveste disponibilitatea, produsul poate fi achizitionat incepand cu 1 februarie la un pret aproximativ de 299$ pentru 1TB de spatiu.

ioSafe G3